MicroStrategy-aandeelhouder ‚Oil Fund‘ heeft indirect meer dan 6 miljoen dollar aan Bitcoin in handen

  1. Het Noorse overheidspensioenfonds (oliefonds) houdt indirect Bitcoins aan.
  2. Het grootste staatsinvesteringsfonds heeft een belang van ongeveer 1,51 procent in MicroStrategy.
  3. BlackRock en Vanguard Group hebben ook een aanzienlijk percentage van het bedrijf in handen.

Oil Fund, dat officieel bekend staat als het Government Pension Fund Global, heeft nu indirect meer dan 6 miljoen dollar aan Bitcoin in handen omdat het een van de aandeelhouders van MicroStrategy is. Dit volgt op de recente aankoop van Bitcoins door het business intelligence bedrijf als hun primaire reserve.

Oliefonds bezit bijna 600 Bitcoin

Volgens het rapport van Arcane Research, een cryptografisch analyse- en onderzoeksplatform, heeft het Oliefonds ongeveer 1,51 procent van de aandelen in MicroStrategy in handen. Deze positie zorgt ervoor dat het Overheidspensioenfonds, een totaal van 577,6 BTC, na de recente overname van Bitcoin door MicroStrategy, in de wacht wordt gesleept.

In overeenstemming met de prijs van Bitcoin van $10.965 bezit het Noorse Oliefonds indirect $6,3 miljoen via zijn eigendomsbelang in MicroStrategy. Naast zijn investering in het business intelligence bedrijf, heeft het Noorse overheidspensioenfonds naar verluidt meer dan $1 biljoen aan activa in handen.

Het bezit ook 1,4 procent van alle aandelen wereldwijd. Daarom werd het uitgeroepen tot het grootste staatsinvesteringsfonds ter wereld.

MicroStrategy Crypto reserve

Eerder in augustus meldde Cryptopolitan dat MicroStrategy een cryptoreserve had geopend die werd ondersteund door Bitcoin, de grootste cryptokapitalisatie van de markt. Op dat moment kocht het bedrijf in eerste instantie 21.454 BTC, wat meer dan 200 miljoen dollar waard was. Later, op 15 september, verhoogde het bedrijf de cryptoreserve met een extra 16.796 BTC, aangekocht tegen een totale prijs van $175 miljoen.

In totaal heeft MicroStrategy 38.250 BTC in zijn cryptoreserve. Naast het Noorse Oliefonds werden ook andere entiteiten zoals BlackRock en Vanguard Group blootgesteld aan Bitcoin via hun eigendomsparticipatie in MicroStrategy.

De Amerikaanse wereldwijde investeringsmaatschappij BlackRock heeft indirect 5829,3 BTC in handen omdat het 15,24 procent van de aandelen in het bedrijf bezit. De andere investeringsmaatschappij, Vanguard Group, heeft 4482,9 BTC in handen via zijn 11,72 procent eigendom van het business intelligence-bedrijf.